APAN Cars Onmon

Cea mai apreciată trăsătură a lui Fiat Tipo, în cadrul jurizării, a fost raportul calitate-preț, acesta fiind conceptul-cheie în jurul căruia a fost elaborată strategia noului compact Fiat. Fiat este singurul brand auto care a câștigat prestigiosul titlu Autobest de trei ori: în 2003 cu Panda, în 2008 cu Linea și astăzi, cu Tipo.


Fiat Tipo a primit titlul “Autobest 2016”, din partea juriului format din specialiști din 26 de țări europene. Tipo a impresionat prin combinația unică de confort, eficiență și tehnologie, accentuată de tușa de design specific italian, care exprimă proporțiile unui sedan pur și puternic, reușind să câștige finala competiției AUTOBEST. Tipo a obținut 7 puncte în fața Noului Opel Astra, iar următoarele clasate au fost Noul Hyundai Tucson (1145 puncte), Honda HR-V (1067 puncte) și Mazda CX-3 (1051 puncte).
Victoria lui Fiat Tipo reafirmă vocația modelului de a se poziționa ca un autovehicul funcțional, care maximizează raportul calitate-preț, un principiu foarte atent urmărit în familia Fiat. Noul sedan compact va fi apreciat de publicul său datorită dotărilor practice și sistemelor eficiente pe care le pune la dispoziție, a versiunilor de echipare corecte și a ofertei comerciale transparente.
Pentru a deveni câștigător AUTOBEST, un autovehicul trebuie să reprezinte cea mai bună ofertă pentru majoritatea clienților europeni. Juriul AUTOBEST a acordat pentru Fiat Tipo un total de 1492 puncte, pentru 13 criterii complexe, pornind de la design, confort, costuri de întreținere, preț, fiabilitate, versatilitate, rețea de service, și până la valoare de revânzare.
Ceremonia de acordare a premiului va avea loc în Milano, în luna februarie a anului viitor.
Vânzările Tipo au debutat la începutul acestei luni în Italia, iar în primul weekend au fost încheiate peste o mie de contracte, în cadrul evenimentelor speciale de lansare din rețeaua de dealeri. Fiat Tipo va fi lansat pe celelalte piețe din regiunea EMEA în primăvara anului viitor, și tot atunci va ajunge și în România.
Filosofia Tipo are la bază trei piloni - tehnologie la îndemână și dotări de asistență, spațiu suficient pentru toți cei cinci pasageri și confort de clasă superioară – toate la prețuri extrem de accesibile. Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri lățime și 1.49 metri înălțime), noul model Fiat dispune de cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 520 de litri. În plus, ampatamentul de 2,64 metri maximizează confortul din habitaclu, iar designul italian îi conferă un statut unic în segment, indiferent de perspectivă.
Veritabilul stil Fiat se regăsește în Noul Tipo printr-o serie de dotări și soluții inteligente: sistem Uconnect cu touchscreen color de 5”, sistem Bluetooth, stream audio, cititor de mesaje și recunoaștere a vocii, porturi AUX și USB cu integrare iPod, comenzi pe volan și, opțional, cameră video posterioară și sistem de navigație TomTom 3D.
Noul model folosește o soluție consacrată pentru trenul de rulare, care oferă deopotrivă o ținută de drum sigură și o experiență de condus plăcută, dar și un confort excelent pentru pasageri: suspensie independentă de tip MacPherson pentru puntea față și o soluție semi-independentă cu bare de torsiune pentru cea posterioară. Cele două sisteme sunt optimizate pentru a reduce masa mașinii, contribuind astfel la reducerea consumului și, implicit, la îmbunătățirea eficienței energetice.
Numele modelului reamintește despre o denumire pe care Fiat a reiterat-o în istoria sa de peste un secol. Unul dintre modelele care au purtat acest nume a fost cel fabricat în aproape două milioane de exemplare, între 1988 și 1995, care a primit distincția Car of the Year 1989, punctând, de asemenea, la capitolele versatilitate, spațiu interior amplu și dimensiuni exterioare compacte. Aceleași trăsături câștigătoare pot fi astăzi regăsite la Noul Tipo, un automobil funcțional, practic și sincer, care oferă cel mai bun raport între calitate și preț; aceasta fiind, în fond, reala valoare a oricărui produs industrial.
Fiat Tipo este proiectat la Centro Stile Italia și produs în centrul de Cercetare și Dezvoltare Tofaș, din Turcia. Modelul este asamblat la uzina din Bursa, una dintre cele mai performante linii de producție din lume, premiată cu Medalia de Aur în cadrul World Class Manufacturing.
În România, Tipo va fi oferit în patru configurații de bază, ENTRY, MID, MID PLUS și HIGH. Modelul va fi dotat cu motorizări economice și performante: două unități turbo diesel Multijet II și una pe benzină, care dezvoltă între 95 CP și 120 CP (1.4 16v 95 CP, 1.3 MultiJet II 95 CP și 1.6 MultiJet II 120 CP). Modelul va avea un preț promoțional de la 11.395 Euro (TVA inclus) pentru versiunea de bază motorizată de un propulsor pe benzină de 1.4/ 95 CP Euro 6, cu transmisie manuală, și va beneficia de o ediție specială în momentul lansării, numită Opening Edition, la un preț de 12.500 Euro (TVA inclus).