Peugeot integrează ChatGPT în automobilele sale; Iată cum se întâmplă acest lucru

Peugeot integrează ChatGPT în automobilele sale; Iată cum se întâmplă acest lucru

După ce Volkswagen a introdus ChatGPT în automobilele sale la începutul anului 2024, Peugeot urmează exemplul. Compania a integrat chatbot-ul pe întreaga gamă de vehicule, inclusiv modelele electrice noi, după un program pilot cu 10.000 de clienți beta testeri. Modelele Peugeot e-208, e-2008 și e-308 vor avea ChatGPT preinstalat, disponibil prin asistentul vocal i-Cockpit. Ulterior, va fi disponibil și pentru modelele mai vechi printr-o actualizare de software. Până la sfârșitul anului, ChatGPT va fi prezent și pe e-3008 și e-5008.

Integrarea ChatGPT în i-Cockpit schimbă modul în care interacționăm cu automobilele Peugeot. Chatbot-ul oferă răspunsuri complexe la diverse întrebări, cum ar fi recomandări de restaurante sau atracții turistice într-un oraș nou. De asemenea, poate oferi direcții către o adresă specifică și poate ține copiii ocupați cu jocuri de trivia sau activități educative. ChatGPT poate căuta stații de încărcare electrică sau sugera locuri pentru o cină romantică.

Totuși, acest serviciu nu este gratuit. ChatGPT face parte din pachetul Connect Plus, care costă 120 de euro pe an. Alternativ, poate fi activat separat pentru 15 euro pe an. Mașinile electrice Peugeot noi beneficiază gratuit de ChatGPT în pachetul Connect Plus pentru primele șase luni.

4o